עולם הבירה הוא עולם מלא בטעמים, ארומות, צבעים ומבשלות. סוגי בירה ניתנים לחלוקות שונות, כאשר ישנן שתי משפחות בירה מרכזיות - האייל והלאגר, אך בתוכן קיימים תתי-סוגים רבים נוספים ולכל אחד אלמנטים ייחודיים המשפיעים על סגנון הבירה.
עוד קודם לחלוקת סוגי הבירות, ישנם מספר אלמנטים אשר משפיעים על סגנון הבירה. ניתן לחלק את סוגי הבירה גם לפי קטגוריות אלו:
מראה: המאפיינים הוויזואליים שניתן לראות בבירה – צבע, צלילות, סוג ה"ראש" (קצף).
ארומה: הארומה של בירה נוצרת לפי סוג הלתת שהיה בשימוש, תהליך התסיסה, חוזק וסוג הכשות ועוד.
טעם: מאפייני הטעם של בירה הם מורכבים ומגוונים, מומחי בירה מתייחסים אליהם כפי שמתארים יינות איכות.
ה"פה": הכוונה היא לתחושה שהבירה משאירה בפה, תחושה שכוללת את סמיכות הבירה, רמת התסיסה (בועות), תחושת קלילות או כבדות וכן הלאה.
חוזק: כמות האלכוהול בבירה.
נושאים נוספים אשר משפיעים על האלמנטים שתוארו להלן הם מיקום התסיסה (עליונה או תחתונה), טמפרטורת התסיסה והתרבות השמרים.
אייל מהווה את אחת משתי משפחות הבירה המרכזיות. האייל הוא שם כללי לסגנונות בירה שונים ומגוונים הנפוצים בעיקר באירופה.
סוג הבירה הנפוץ ביותר בעולם כיום הומצא באזור העיר פילזן (צ'כיה כיום) ולכן נקרא גם פילזנר. סוג זה מתאר את רוב הבירות שנמכרות כיום בבקבוקים מסחריים בישראל ובעולם. זוהי בירה אשר מותססת בתהליך תסיסה תחתונה המייצר בירות בהירות וצלולות יותר.
בירות מיוחדות
קטגוריה מיוחדת ונדירה זו כוללת בירות שלא עונות להגדרה של אייל או לאגר, אלא כוללות מרכיבים מיוחדים, או שאינן כוללות מרכיבים מסורתיים אחרים:
למביק: בלגית, עם שמרים מיוחדים, יישון ארוך וטעמים ייחודיים.
אייל זרעי דלעת.
בירות שמפניה: מתיישנות כמו שמפניה (בבקבוקים).
קולש: אייל דומה מאוד ללאגר, מעודנת, רק מאזור העיר קלן.
אלטביר: אייל שעובר יישון בטמפרטורה קרה, קטיפתית ופחות פירותית.
ראוכביר: בירת לאגר גרמנית, כהה ומעושנת.
בירות מעושנות.
בירות עם מרכיבי פרי.
טריפל / מחוזקות: יוצרו בעבר במנזרי בלגיה, כוללות שימוש בתבלינים וחומרים נוספים לטעמים עשירים ומורכבים. אחוז אלכוהול גבוה.
לסיכום, ישנם הרבה סוגים של בירות והטעם משתנה מאחד לאחר וכמו כן יש בירות שלהן טעם נרכש
תמיד מומלץ לנסות כדי להגיע להבנה מה הבירה המועדפת עליכם! Cheers!
בירות, ידוע כבילוי אהוב אצל הישראלי הממוצע |
עוד קודם לחלוקת סוגי הבירות, ישנם מספר אלמנטים אשר משפיעים על סגנון הבירה. ניתן לחלק את סוגי הבירה גם לפי קטגוריות אלו:
מראה: המאפיינים הוויזואליים שניתן לראות בבירה – צבע, צלילות, סוג ה"ראש" (קצף).
ארומה: הארומה של בירה נוצרת לפי סוג הלתת שהיה בשימוש, תהליך התסיסה, חוזק וסוג הכשות ועוד.
טעם: מאפייני הטעם של בירה הם מורכבים ומגוונים, מומחי בירה מתייחסים אליהם כפי שמתארים יינות איכות.
ה"פה": הכוונה היא לתחושה שהבירה משאירה בפה, תחושה שכוללת את סמיכות הבירה, רמת התסיסה (בועות), תחושת קלילות או כבדות וכן הלאה.
חוזק: כמות האלכוהול בבירה.
נושאים נוספים אשר משפיעים על האלמנטים שתוארו להלן הם מיקום התסיסה (עליונה או תחתונה), טמפרטורת התסיסה והתרבות השמרים.
אייל מהווה את אחת משתי משפחות הבירה המרכזיות. האייל הוא שם כללי לסגנונות בירה שונים ומגוונים הנפוצים בעיקר באירופה.
סוג הבירה הנפוץ ביותר בעולם כיום הומצא באזור העיר פילזן (צ'כיה כיום) ולכן נקרא גם פילזנר. סוג זה מתאר את רוב הבירות שנמכרות כיום בבקבוקים מסחריים בישראל ובעולם. זוהי בירה אשר מותססת בתהליך תסיסה תחתונה המייצר בירות בהירות וצלולות יותר.
מודעה ישנה לבירה אמריקאית |
בירות מיוחדות
קטגוריה מיוחדת ונדירה זו כוללת בירות שלא עונות להגדרה של אייל או לאגר, אלא כוללות מרכיבים מיוחדים, או שאינן כוללות מרכיבים מסורתיים אחרים:
למביק: בלגית, עם שמרים מיוחדים, יישון ארוך וטעמים ייחודיים.
אייל זרעי דלעת.
בירות שמפניה: מתיישנות כמו שמפניה (בבקבוקים).
קולש: אייל דומה מאוד ללאגר, מעודנת, רק מאזור העיר קלן.
אלטביר: אייל שעובר יישון בטמפרטורה קרה, קטיפתית ופחות פירותית.
ראוכביר: בירת לאגר גרמנית, כהה ומעושנת.
בירות מעושנות.
בירות עם מרכיבי פרי.
טריפל / מחוזקות: יוצרו בעבר במנזרי בלגיה, כוללות שימוש בתבלינים וחומרים נוספים לטעמים עשירים ומורכבים. אחוז אלכוהול גבוה.
לסיכום, ישנם הרבה סוגים של בירות והטעם משתנה מאחד לאחר וכמו כן יש בירות שלהן טעם נרכש
תמיד מומלץ לנסות כדי להגיע להבנה מה הבירה המועדפת עליכם! Cheers!